За Корисници со Деменција

За Корисници со Деменција

ОДДЕЛ ЗА ДЕМЕНЦИЈА И ТЕШКО БОЛНИ КОРИСНИЦИ е на едно ниво, со капацитет од 17 корисници. Сместувањето е во двокреветни и трокреветни соби, опремени со ТВ приемник, медицински или стандардни кревети, гардеробер и СОС аларм. Дневниот престој е организиран во голем салон во склоп на кој се трпезаријата и чајната кујна. Концептот на работа со корисниците кои се сместени во овој оддел е специфичен, адаптиран на нивните можности, а најголем акцент е ставен на работната терапија.

Контакт

За Корисници со Деменција