Резиденција Дабески...затоа што животот е сега
Експерти во професионалната нега
Професионална нега, грижа. љубов, активно и достоинствено стареење е нашето мото
Модерно и луксузно сместување
Луксузен ентериер и екстериер, квалитетна услуга и богат социјален живот
Previous
Next
Резиденција Дабески...затоа што животот е сега
Експерти во професионалната нега
Професионална нега, грижа. љубов, активно и достоинствено стареење е нашето мото
Модерно и луксузно сместување
Луксузен ентериер и екстериер, квалитетна услуга и богат социјален живот
Previous
Next

За Нас

ХОЛИСТИЧКИ ПРИСТАП

Резиденција Дабески’’ и Дабески LUX се центри со холистички пристап за живеење и грижа на возрасни лица, чија основна дејност е сместување на возрасни лица, нудејќи им сеопфатна нега и соодветни услови за живот, основана во ноември, 2014 година

АКТИВНА ГРИЖА

Основна цел на Резиденција Дабески е постојана грижа, активно стареење и достоинствено и квалитетно живеење на возрасните лица. Од технички аспект, резиденцијата нуди луксузен екстериер и ентериер, максимално пристапен и приспособен за непречено функционирање и на корисници кои имаат физички потешкотии.

ИДЕАЛНА СРЕДИНА

Објектот е лоциран на само 8 км од центарот на Скопје, во Општина Сопиште. Уживањето во зеленилото, чистиот воздух и спокојството кое го нуди природата се дополнителни причини заради кои Резиденција Дабески е вистинскиот избор за Вашата старост

ОДДЕЛИ

Резиденција Дабески ја сочинуваат два оддели: Оддел за деменција и тешко болни корисници и оддел за активно стареење со постојана грижа и достоинствено и квалитетно живеење на возрасните лица.

РЕЗИДЕНЦИЈА ДАБЕСКИ

Резиденција Дабески’’ е центар за живеење и грижа на возрасни лица

Play Video

За Нас

За Корисници со Деменција

ОДДЕЛ ЗА ДЕМЕНЦИЈА И ТЕШКО БОЛНИ КОРИСНИЦИ е на едно ниво, со капацитет од 17 корисници. Сместувањето е во двокреветни и трокреветн…

За Активни Корисници

ОДДЕЛ ЗА АКТИВНО СТАРЕЕЊЕ е на три нивоа, со капацитет од 32 корисници. Во овој оддел се сместени свесни корисници, независно од под…

Новости

dabeski

Видео Презентација

Приватната установа за социјална заштита на стари лица ,,Резиденција Дабески’’ е центар со холистички пристап за живеење и грижа на возрасни лица, чија основна дејност

ПОВЕЌЕ
dabeski

Интервју: Даниела Дабеска

*Превземено од denar.mk Денар: На социјалните мрежи и во медиумите може да се сретне најава за наскоро отворање на резиденција Дабески, што всушност ќе претставува

ПОВЕЌЕ