Резиденција Дабески ЛУКС...затоа што животот е сега
Експерти во професионалната нега
Професионална нега, грижа, љубов, активно и достоинствено стареење е нашето мото
Модерно и луксузно сместување
Луксузен ентериер и екстериер, квалитетна услуга и богат социјален живот
Previous
Next
Резиденција Дабески ЛУКС...затоа што животот е сега
Експерти во професионалната нега
Професионална нега, грижа. љубов, активно и достоинствено стареење е нашето мото
Модерно и луксузно сместување
Луксузен ентериер и екстериер, квалитетна услуга и богат социјален живот
Previous
Next

За Нас

ХОЛИСТИЧКИ ПРИСТАП

Резиденција Дабески’’ и Дабески ЛУКС се центри со холистички пристап за живеење и грижа на возрасни лица, чија основна дејност е сместување на возрасни лица, нудејќи им сеопфатна нега и соодветни услови за живот, основана во ноември, 2014 година

АКТИВНА ГРИЖА

Основна цел на Резиденција Дабески е постојана грижа, активно стареење и достоинствено и квалитетно живеење на возрасните лица. Од технички аспект, резиденцијата нуди луксузен екстериер и ентериер, максимално пристапен и приспособен за непречено функционирање и на корисници кои имаат физички потешкотии.

ИДЕАЛНА СРЕДИНА

Објектот е лоциран во центарот на Градот Скопје, во Општина Кисела Вода, улица Тодор Паница бр.2. На нашите корисници им нудиме конфор со резиденционално сместување во соби со топол колорит,кои потсетуваат на домашен амбиентален простор. Собите или малите гарсоњери покрај комплетна собна услуга и медицинска опременост, нудат и социјален момент како и многу потребната интима.

ОДДЕЛИ

Резиденција Дабески ја сочинуваат два оддели: Оддел за деменција и тешко болни корисници и оддел за активно стареење со постојана грижа и достоинствено и квалитетно живеење на возрасните лица.

РЕЗИДЕНЦИЈА ДАБЕСКИ ЛУКС

Дабески лукс исто така нуди можност за физикална терапија (електортерапија) и рехабилитација и за надворешни клиенти со можност за престој во време траење на терапијата.

Сакаме да истакнеме дека по завршувањето на КОВИД ситуацијата покрај ваков вид услуги на клиентите нудиме и дневен престој ,како место за дружење, згрижување и социјализсција. Согласно со законската регулатива во наредниот временски период.

Сместувачки капацитети

ВИДОВИ НА СМЕСТУВАЊА  кои ги нуди резиденција Дабески Лукс

За Нас

За Корисници со Деменција

ОДДЕЛ ЗА ДЕМЕНЦИЈА И ТЕШКО БОЛНИ КОРИСНИЦИ е на едно ниво, со капацитет од 17 корисници. Сместувањето е во двокреветни и трокреветн…

За Активни Корисници

ОДДЕЛ ЗА АКТИВНО СТАРЕЕЊЕ е на три нивоа, со капацитет од 32 корисници. Во овој оддел се сместени свесни корисници, независно од под…

Новости

dabeski

Дабески Лукс

Резиденција Дабески ЛУКС е центар со холистички пристап за живеење и грижа на возрасни лица, чија основна дејност е сместување на возрасни лица, нудејќи им

ПОВЕЌЕ
dabeski

Видео Презентација

Приватната установа за социјална заштита на стари лица ,,Резиденција Дабески’’ е центар со холистички пристап за живеење и грижа на возрасни лица, чија основна дејност

ПОВЕЌЕ
dabeski

Интервју: Даниела Дабеска

*Превземено од denar.mk Денар: На социјалните мрежи и во медиумите може да се сретне најава за наскоро отворање на резиденција Дабески, што всушност ќе претставува

ПОВЕЌЕ