Резиденција Дабески...затоа што животот е сега
Експерти во професионалната нега
Професионална нега, грижа. љубов, активно и достоинствено стареење е нашето мото
Модерно и луксузно сместување
Луксузен ентериер и екстериер, квалитетна услуга и богат социјален живот
Previous
Next
Резиденција Дабески...затоа што животот е сега
Експерти во професионалната нега
Професионална нега, грижа. љубов, активно и достоинствено стареење е нашето мото
Модерно и луксузно сместување
Луксузен ентериер и екстериер, квалитетна услуга и богат социјален живот
Previous
Next

За Нас

ХОЛИСТИЧКИ ПРИСТАП

Резиденција Дабески’’ и Дабески LUX се центри со холистички пристап за живеење и грижа на возрасни лица, чија основна дејност е сместување на возрасни лица, нудејќи им сеопфатна нега и соодветни услови за живот, основана во ноември, 2014 година

АКТИВНА ГРИЖА

Основна цел на Резиденција Дабески е постојана грижа, активно стареење и достоинствено и квалитетно живеење на возрасните лица. Од технички аспект, резиденцијата нуди луксузен екстериер и ентериер, максимално пристапен и приспособен за непречено функционирање и на корисници кои имаат физички потешкотии.

ИДЕАЛНА СРЕДИНА

Објектот е лоциран на само 8 км од центарот на Скопје, во Општина Сопиште. Уживањето во зеленилото, чистиот воздух и спокојството кое го нуди природата се дополнителни причини заради кои Резиденција Дабески е вистинскиот избор за Вашата старост

ОДДЕЛИ

Резиденција Дабески ја сочинуваат два оддели: Оддел за деменција и тешко болни корисници и оддел за активно стареење со постојана грижа и достоинствено и квалитетно живеење на возрасните лица.

РЕЗИДЕНЦИЈА ДАБЕСКИ

Резиденција Дабески’’ е центар за живеење и грижа на возрасни лица

Play Video

За Нас

За Корисници со Деменција

ОДДЕЛ ЗА ДЕМЕНЦИЈА И ТЕШКО БОЛНИ КОРИСНИЦИ е на едно ниво, со капацитет од 17 корисници. Сместувањето е во двокреветни и трокреветн…

За Активни Корисници

ОДДЕЛ ЗА АКТИВНО СТАРЕЕЊЕ е на три нивоа, со капацитет од 32 корисници. Во овој оддел се сместени свесни корисници, независно од под…

Новости

Видео Презентација

Приватната установа за социјална заштита на стари лица ,,Резиденција Дабески’’ е центар со холистички пристап за живеење и грижа на возрасни лица, чија основна дејност

ПОВЕЌЕ

Интервју: Даниела Дабеска

*Превземено од denar.mk Денар: На социјалните мрежи и во медиумите може да се сретне најава за наскоро отворање на резиденција Дабески, што всушност ќе претставува

ПОВЕЌЕ